fbpx

Donorok, partnerek és mindazok számára, aki szeretne segíteni az ukrán orvosokat és kórházakat

Kedves hölgyeim és uraim, mindannyiuknak a legjobbakat és békés égboltot kívánok!

Ukrajnában jelenleg háborús helyzet alakult ki, és humanitárius katasztrófa sújtja városainkat és falvainkat. Egyre többen küzdenek élelmiszer-, fűtés-, gyógyszer-, ruhahiánnyal. Menekültek százezrei apokaliptikus képzeletbeli filmek szereplőivé váltak az ország útjain, miközben az ellenség lépésről lépésre teszi járhatatlanná és rombolja szét azokat. És ezek a sátán fattyai parancsnokat követve, nem állnak meg, hacsak az ukránok meg nem állítják őket!

Én, Szerhij Szosinszkij az “Egészséges Ukrán Népért” Nemzetközi Jótékonysági Alapítvány (a továbbiakban: Alapítvány) elnökeként és egyben, mint Ukrajna egészségügyi minisztereke ebben a zűrzavaros. áldatlan időszakban azzal a kéréssel és javaslattal fordulok Önökhöz, hogy segítsenek az orvosok és az egészségügyi struktúránk megmentése terén, hogy megélhessük az apaság örömét, harcolhassunk és győzhessünk, felépüljünk a betegségekből,segítséget nyújthassunk és meggyógyíthassuk a harcban sebesülteket!

Alapítványunk mintegy 10 éves megalakulása során nagy tapasztalatra tett szert az kórházak és az egészségügyben tevékenykedők támogatása terén..

Jelenleg a kezdeményezésünkhöz csatlakozott önkéntesekkel együtt Ukrajnában és külföldön gyűjtünk forrásokat. Pénzre van szükségünk gyógyszerek, orvosi eszközök, elsősegély-nyújtási felszerelések, orvosi berendezések és műszerek, fogyóeszközök, ukrán orvosok (beleértve a mentőszolgálat személyzetét is) védőfelszerelései, a mentőautók üzemanyaga és egyéb, az ukrán kórházak számára szükséges eszközök beszerzéséhez.

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium, az Ukrán Nemzeti Orvostudományi Akadémia és a Szakorvosok Egyesületének Ukrán Szövetsége (lásd a linket) hozzánk megküldött hivatalos humanitárius segélykérő levelei rendelkezésünkre állnak.

A kedvezményezettek között a . számú Kijevi Városi Klinikai Kórház, a Kijevi Városi Klinikai Sürgősségi Kórház, a Szív-intézet, az Ukrán Nemzeti Orvostudományi Akadémia intézetei és egyéb (összesen több mint 230 célkórház) található.

Alapítványunk jelenleg azzal foglalkozik, hogy szétküldi a segélykérő leveleket és fogadja az információs, az adminisztratív és a pénzügyi támogatás megadásáról szóló visszajelzéseket.
Már több tucat vállalat csatlakozott hozzánk, és egyre nő azok száma, akik szívesen segítenének az orvosoknak és a kórházaknak. De ez most nem elég. Az ellenség továbbra is lerombolja városainkat, falvainkat és infrastruktúránkat, gyilkolja harcosainkat és a polgári lakosságot. Ezért próbálunk mindenkitől segítséget kérni. Amíg van internet, kommunikáció, világítás, amíg elegendő élelmiszerrel rendelkezünk és a robbantásoknak nem jelentenek akadadályokat, amíg a bankrendszer működik, addig képesek leszünk forrásokat gyűjteni és biztosítani a szükséges humanitárius segélyek eljuttatását a kijevi és más ukrajnai kórházak számára.
Felhívom Önöket, tisztelt Ukrajnaiak és más országok lakosai: segítsenek megőrizni az ukrán nép és az orvosok egészségét, valamint a kórházak épségét és ellátottságát ebben a szörnyű háborús helyzetben!

Mindannyian, akik támogatnak minket, a helyzet rendeződése utáni időszakban érdemjegyben (kitüntetésben, oklevélben és elismerő oklevélben) részesülnek társadalmilag fontos, nem katonai célú projektben való részvételükért, amelynek célja humanitárius segélyek eljuttatása Ukrajnába.

Álljunk vállvetve egy hasznos ügy érdekében: biztosítsuk a kórházak szükségleteit a beteg és sebesült ukránok ellátására!

Egységben az erő! Most mi segíthetünk!

Remélem, hogy Önök nem fukarkodnak majd és jó szívvel utalnak pénzösszegeket az Egészséges Ukrán Népért Nemzetközi Jótékonysági Alapítvány tevékenysége és a kórházak működtésének finaszírozására.
Minden egyes felajánlott hrivnya, dollár és euró a hasznunkra válik, és az egész csapatunk örökké hálás lesz Önöknek, hisz ezekkel az összegekkel közös erővel jó cselekedeteket tehetünk, azaz javíthatunk az ukrán nemzet egészségi állapotán.