fbpx

Λογότυπος
Διεθνές Φιλανθρωπικό Ίδρυμα
Υγεία του Ουκρανικού Λαού Για δωρητές, συνεργάτες και όσους
θέλουν να βοηθήσουν γιατρούς και
νοσοκομεία της Ουκρανίας

Σε όλους εσάς, αγαπητοί κυρίες και κύριοι, εύχομαι καλό και ειρήνη!

Η Ουκρανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πόλεμο και η ανθρωπιστική καταστροφή ήδη κατακλύζει τις πόλεις και τα χωριά μας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από έλλειψη τροφής, ζέστης, φαρμάκων και ρούχων. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες έχουν μετατρέψει τους δρόμους της Ουκρανίας σε σκηνές από ταινίες φαντασίας για την αποκάλυψη και οι εχθροί του κράτους μας την καταστρέφουν βήμα βήμα. Και αυτοί, αυτοί οι μη άνθρωποι που εκτελούν τις εντολές των διοικητών τους, δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουν οι Ουκρανοί!

Είμαι ο Serhii Soshynskyi, Πρόεδρος του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Υγεία του Ουκρανικού Λαού» (εφεξής το Ίδρυμα) και Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας της Ουκρανίας, σε αυτή τη θυελλώδη περίοδο, απευθύνω προς εσάς το παρόν αίτημα και προσφορά να μας βοηθήσετε να σώσουμε τους γιατρούς και την ιατρική δομή, ώστε να γεννηθούμε και να γεννήσουμε, να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε, να αρρωστήσουμε και να θεραπευθούμε, ακόμη και από τραύματα μάχης!

Το Ίδρυμά μας ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, επομένως έχουμε σημαντική εμπειρία στην παροχή βοήθειας σε νοσοκομεία και γιατρούς.

Τώρα, μαζί με τους εθελοντές που έχουν ήδη ενταχθεί στην πρωτοβουλία μας, συγκεντρώνουμε πόρους στην Ουκρανία και στο εξωτερικό. Χρειαζόμαστε κεφάλαια για να αγοράσουμε φάρμακα, ιατρικές συσκευές, κιτ πρώτων βοηθειών, ιατρικό εξοπλισμό και εργαλεία, αναλώσιμα, προστατευτικό εξοπλισμό για Ουκρανούς γιατρούς (συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων σε ασθενοφόρα), καύσιμα για ασθενοφόρα και άλλα απαραίτητα είδη που χρειάζονται τα ουκρανικά νοσοκομεία.

Έχουμε επίσημες επιστολές αιτήματος για ανθρωπιστική βοήθεια από το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας, την Εθνική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών της Ουκρανίας και την Ουκρανική Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιατρικών Ενώσεων (βλ. σύνδεσμο).

Μεταξύ των δικαιούχων μας: Κλινικό Νοσοκομείο της πόλης Κιέβου, Κλινικό Νοσοκομείο Ασθενοφόρων της πόλης Κιέβου, Καρδιολογικό Ινστιτούτο, ινστιτούτα της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών της Ουκρανίας και άλλοι (συνολικά περισσότερα από 230 νοσοκομεία).

Το Ίδρυμά μας τώρα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και αναμένει ενημερωτική, διοικητική και οικονομική υποστήριξη.
Δεκάδες εταιρείες έχουν ήδη ενταχθεί μαζί μας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν γιατρούς και νοσοκομεία. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό τώρα. Ο εχθρός συνεχίζει να καταστρέφει τις πόλεις, τα χωριά και τις υποδομές μας, να καταστρέφει τους στρατιώτες και τους πολίτες μας. Γι’ αυτό απευθύνω προς όλους σας για βοήθεια.
Όσο υπάρχει ιντερνέτ, επικοινωνία, φως, όσο έχουμε φαγητό και οι εκρήξεις δεν παρεμβαίνουν πολύ, όσο λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα, θα μπορούμε να συγκεντρώσουμε πόρους και να παρέχουμε την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο και σε άλλα νοσοκομεία της Ουκρανίας.

Σας προτρέπω, αγαπητοί Ουκρανοί και λαοί άλλων χωρών: βοηθήστε στη διατήρηση της υγείας του ουκρανικού λαού, των νοσοκομείων και των γιατρών σε αυτόν τον πόλεμο!

Καθένας από εσάς, όσοι θα μας στηρίξουν, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, θα λάβουν ένα αντίστοιχο εμπόρευμα (σήμα, πιστοποιητικό και ευγνωμοσύνη) ότι συμμετείχε σε ένα κοινωνικά σημαντικό, μη στρατιωτικό έργο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ελάτε μαζί μας για έναν χρήσιμο σκοπό: κάλυψη αναγκών νοσοκομείων για περίθαλψη ασθενών και τραυματιών Ουκρανών!

Μαζί είμαστε δυνατοί! Και τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε!

Ελπίζω να μην σας πειράζει να μεταφέρετε χρήματα για να υποστηρίξετε τις δραστηριότητες του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Υγεία του Ουκρανικού λαού» και να υποστηρίξετε τα ουκρανικά νοσοκομεία χωρίς μετρητά.
Κάθε χρίβνια, δολάριο και ευρώ θα είναι χρήσιμα για εμάς και ολόκληρη η ομάδα μας θα είναι ευγνώμων, γιατί χάρη σε αυτά τα χρήματα θα κάνουμε μια καλή πράξη μαζί: θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την υγεία του ουκρανικού λαού.